W miniony poniedziałek w Chacie Biesiadnej w Kamieńcu odbyły się „Warsztaty Pizzowe” zorganizowane dla dzieci przez CKiBP przy stałej już współpracy KreoLAB Nauka i Zabawa. Pani Ewelina Skrzypczak – wykwalifikowany instruktor zadbała o wszystkie niezbędne urządzenia i produkty oraz strój MAŁEGO KUCHARZA. Przed rozpoczęciem wyrabiania ciasta prowadząca opowiedziała o historii pizzy i o ciekawostkach z nią związanych. Następnie dzieci przystąpiły do tworzenia „pizzowych dzieł”. Najpierw wałkami formowały placki a póżniej dobierały składniki według własnych upodobań i smaków. Dla małych fanów kuchni włoskiej zajęcia okazały się ogromną gratką. Poprzez samodzielną aktywność poznawczą dzieci uruchamiały wszelkie zmysły – oglądały, słuchały, dotykały, wąchały i smakowały, świetnie się przy tym bawiąc. Na koniec wypieczone i zapakowane w specjalne pudełka kolorowe pizze dzieci zabrały do domu.